Celula Scripor este formată din 10 puncte care păstrează dimensiunile și spațiile alfabetului Braille. Dispunerea punctelor care reprezintă tactil culorile este pe trei coloane a câte trei puncte și un punct de orientare. Imaginați-vă o celula Braille extinsă cu încă o coloană și un punct de orientare pentru a ajuta la identificarea culorii atunci când acestea se regăsesc pe obiecte cu forme complexe.
În contrast cu scrierea Braille, a cărei orientare este dată de paginație, orientarea alfabetului tactil al culorilor existent pe obiecte sau lucrări de artă este dată de punctul de orientare.
Celula Scripor este formată din 10 puncte. Dispuse pe trei coloane a câte trei puncte și un punct de orientare.
Celula Scripor este formată din punctul 1, în stânga sus, coloana 1.
Punctul 2, sub punctul 1, coloana 1.
Punctul 3, sub punctul 2, coloana 1.
Punctul 4, în dreapta punctului 1, primul pe coloana a doua.
Punctul 5, pe coloana doi, în dreapta punctului 2 și sub punctul 4.
Punctul 6, pe coloana doi, în dreapta punctului 3 și sub punctul 4.
Punctul 7, primul pe coloana a treia, în dreapta punctului 4.
Punctul 8, pe coloana 3, sub punctul 7 și în dreapta punctului 5.
Punctul 9, pe coloana 3, sub punctul 8 și în dreapta punctului 6.
Punctul 10 este punctul de orientare care se afla întotdeauna deasupra punctului 4.
Astfel, prin aranjamentul de puncte atașat fiecărei culori, este format alfabetul tactil al culorilor care descrie culorile de bază, non-culorile, dar și intensitatea culorilor și nuanțele lor.
Negru este format din punctele 1, 2, 3, 7, 8, 9 și punctul de orientare 10, care se află, întotdeauna, deasupra punctului 4.
ALB este format din punctele 4, 5, 6 și punctul de orientare 10, care se află, întotdeauna, deasupra punctului 4.
Gri este format din punctele 1, 3, 5, 7, 9 și punctul de orientare 10, care se află, întotdeauna, deasupra punctului 4.
Violet este format din punctele 2, 4, 5, 8 și punctul de orientare 10, care se află, întotdeauna, deasupra punctului 4.
Albastru este format din punctele 4, 5, 7, 8 și punctul de orientare 10, care se află, întotdeauna, deasupra punctului 4.
Verde este format din punctele 3, 4, 5, 6, 9 și punctul de orientare 10, care se află, întotdeauna, deasupra punctului 4.
Galben este format din punctele 4, 5, 6, 7, 8, 9 și punctul de orientare 10, care se află, întotdeauna, deasupra punctului 4.
Portocaliu este format din punctele 2, 4, 6, 8 și punctul de orientare 10, care se află, întotdeauna, deasupra punctului 4.
Roșu este format din punctele 1, 3, 7, 9 și punctul de orientare 10, care se află, întotdeauna, deasupra punctului 4.
Maro este format din punctele 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9 și punctul de orientare 10, care se află, întotdeauna, deasupra punctului 4.
Nuanțele închise: Prin alăturarea celulei care definește Negrul înaintea celulei care definește culoarea sunt descrise nuanțele închise ale culorilor.
Nuanțele deschise: Prin alăturarea celulei care definește Albul înaintea celulei care definește culoarea, sunt descrise nuanțele deschise ale culorilor.
Intensitatea culorilor : Prin alăturarea a două celule ale aceleași culori este definită intensitatea culorii ca fiind o culoare intensă.