Aplicația Scripor Alphabet Learning

Aplicația Scripor Alphabet Learning este un instrument ușor de utilizat, conceput pentru a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere să învețe reprezentarea tactilă a culorilor prin alfabetul Scripor. Utilizatorii pot învăța cu ușurință să citească, să scrie și să recunoască culorile cu activități interactive și un design universal. Descoperiți o lume plină de culoare cu aplicația Scripor Alphabet Learning.

Despre aplicația Scripor Learning

Alfabetul Scripor este un concept revoluționar care extinde alfabetul Braille pentru a diminua decalajul dintre culori și persoanele cu deficiențe vizuale.

Facând mediul social accesibil prin Scripor, oferă oportunități egale și un sentiment de apartenență celor care anterior au fost excluși din utilizarea extinsă a culorilor. Simbolul unic, simplu și universal folosit pentru culori în Alfabetul Scripor permite o experiență completă și incluzivă pentru persoanele cu dizabilități vizuale într-o lume în care utilizarea culorilor este comună.

Am prezentat aplicația Alfabetul Scripor în cadrul emisiunii I Like IT, un show TV românesc care prezintă cele mai recente noutăți din IT, știință și tehnologie.

Am prezentat aplicația Alfabetul Scripor în cadrul emisiunii I Like IT, un show TV românesc care prezintă cele mai recente noutăți din IT, știință și tehnologie.

Rezultatul colaborării noastre

Lansată la sfârșitul lunii aprilie 2023, aplicația Alfabetul Scripor va fi la dispoziția a 280.000.000 de persoane cu deficiențe vizuale din întreaga lume, dintre care 30.000.000 din Europa.

Celula Alfabetului Scripor este compusă dintr-un total de zece puncte, cu un punct de orientare plasat deasupra celuilalt punct. Pozițiile acestor puncte sunt identificate de numere de la 1 la 9, cu numărul 10 fiind alocat punctului de orientare.

Captură de ecran din aplicația Scripor Learning

O combinație de puncte într-o singură celulă este folosită pentru a reprezenta o culoare, cu orice celulă suplimentară reprezentând nuanțele mai deschise sau mai închise, tonurile, saturația sau intensitatea culorilor.

Aplicația Scripor Learning are potențialul de a îmbunătăți semnificativ viața zilnică a persoanelor cu deficiențe vizuale. Aducând acest tip de concept direct în buzunarul fiecăruia, aplicația vizează oferirea unei experiențe de utilizator mai incluzive și accesibile. Sperăm că această aplicație poate servi drept punct de plecare pentru dezvoltarea tehnologiei viitoare care promovează accesibilitatea și incluziunea pentru toate persoanele.

Skip to content