Fontul Scripor

Fontul Scripor, care reprezintă simbolurile de culoare pentru nevăzători, combinat cu fontul Braille, aduce o serie de beneficii semnificative:

  1. Accesibilitate îmbunătățită: Prin combinarea celor două fonturi, informațiile devin mai accesibile pentru persoanele cu deficiențe de vedere, permițându-le să înțeleagă nu doar textul, ci și semnificația culorilor asociate.
  2. Educație și integrare: Acesta ajută la educarea nevăzătorilor despre culori și semnificațiile lor, facilitând comunicarea și integrarea lor într-o societate bazată pe vizual.
  3. Design inclusiv: Designerii și creatorii de conținut pot utiliza aceste fonturi pentru a crea materiale care sunt simultan accesibile atât pentru cei care pot vedea, cât și pentru cei care nu pot.
  4. Interacțiune îmbunătățită: În situații în care culorile joacă un rol crucial, cum ar fi în grafice sau diagrame, utilizarea fontului Scripor alături de Braille permite nevăzătorilor să înțeleagă mai bine informațiile prezentate.
  5. Conștientizare și sensibilizare: Utilizarea acestor fonturi în materialele publice crește conștientizarea despre nevoile nevăzătorilor și promovează o societate mai incluzivă.

În concluzie, combinarea fontului Scripor cu fontul Braille reprezintă un pas înainte semnificativ în direcția creării unei lumi mai accesibile și incluzive pentru toți.

Instrucțiuni pentru instalarea Scripor Font

Pentru a instala fonturile: Dublu click pe arhive, copy/paste pe desktop, click dreapta pe “scripor.ttf” -> install

După care putețI deschide orice editor, iar la secțiunea fonuri veți găsi fontul “scripor”.

Fiecare culoare are atribuită un caracter, asftel culorile sunt după cum urmează:

a = alb     

b = rosu

c = galben

d = albastru

e = portocaliu

f = verde

g = maro

h = mov / violet

i = gri

j = negru

Pentru scrierea în docuemente Word care urmeaza a fi printate folosind tehnologia Zyfuse trebuie să alegeți dimensiunea fontului de 22.

Pentru Scrierea Braille de regulă se foloseste fontul Braille cu dimensiunea de 29.

Găsiți în secțiunea descărcări fontul Scripor Size22

Mențiuni. La scrierea Braille nu va detecta automat literele mari și semnul de cifră, această operațiune trebuie făcută manual. Pentru a scrie cifre tastați ” # „ (diez) înainea cifrei, iar pentru a scrie cu majuscule copiați manual înaintea literei cu majuscule urmatoarele puncte: “ ⠨ „ păstrând fontul Braille și dimensiunea de 29.

!!ATENȚIE!! Folosirea fontului este strict pentru uz personal și non-comercială. Toate drepturile comerciale aparțin creatorilor.!!

Skip to content